mamici&prichindei


 
AcasaAcasa  PortalPortal  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  ConectareConectare  CalendarCalendar  

Distribuiți | 
 

 Mancaruri traditionale de Craciun!

In jos 
AutorMesaj
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
avatar

Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 28
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

MesajSubiect: Mancaruri traditionale de Craciun!   Vin 10 Dec - 10:53:08

De abia asteptam Craciunul,nu?
Eeee si mai asteptam si alteceva..nu??
Asteptam bucatele traditionale de Craciun!!!Hai sa ne impartasim toate retele de Craciun!
VA ASTEPT!!
Sus In jos
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
avatar

Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 28
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Vin 10 Dec - 10:55:29


Cârnați de porc

Cantități: 1 kg de carne de porc, 150 g slănină, 1 căpățână de usturoi, 30 g sare, 1/2 linguriță piper, 1 vârf de cuțit mirodenii pentru cârnați, intestine de porc.
Se trec de două-trei ori prin mașina de tocat carne grasă de la gâtul porcului, pulpă și mușchi în părți egale. Se adaugă bucățile mici de slănină tocată, usturoi pisat, sare, piper, mirodenii. Se frământă totul bine, adăugând și puțină zeamă de carne.
Se atașează la mașina de tocat tubul special pentru umplut cârnați. Intestinele, bine curățate și spălate, se umplu cu compoziția încet și nu prea îndesat, ca să nu se spargă.
Cârnații se servesc proaspeți, prăjiți în untură, dar se pot de asemenea zvânta și afuma.
Sus In jos
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
avatar

Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 28
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Vin 10 Dec - 10:56:00


Piftie de porc (răcitură)

Cantități: 4 picioare porc, 1 rasol, 2 urechi porc, 200 g șorici, 6 l apă; 2 cepe, 1 morcov(mic), 1 păstârnac, 1 rădăcină pătrunjel, 3 căpățâni usturoi, 1 ardei, 5-6 boabe piper, sare
Picioarele, urechile și șoricul se opăresc, se pârlesc, se rad cu cuțitul și se spală în mai multe ape călduțe până rămân perfect curate. Se pun la fiert, împreună cu rasolul, în apă rece sau sare. Când apa dă în clocot, se strânge cu atenție spuma care se ridică deasupra. Se adaugă zarzavaturile întregi, boabele de piper și o căpățână de usturoi întreagă, cu mustățile tăiate și bine spălată. Se fierbe la foc foarte domol, fără să se mai adauge apă până când carnea se desprinde de pe oase. Daca focul e iute, piftia își pierde transparența.
Când carnea se desprinde de pe oase, înseamnă că piftia a căpătat consistența necesară pentru a se coagula. Pentru mai multă siguranță, se pun totuși câteva picături de lichid pe o farfurioară care se dă la rece. Dacă zeama se întărește, înseamnă că se poate opri focul; dacă nu, se continuă fierberea, tot la foc foarte încet, până când picăturile de lichid se coagulează la rece.
Când este gata, se dă la rece până a doua zi, când se degresează luând de deasupra, cu lingura, stratul de grăsime indigest și neaspectuos. Se încălzește până ce se lichefiază, se scot bucățile de carne, se dezosează și se așează pe fundul unor vase adânci (tăvi smălțuite, castroane de sticlă sau de ceramică, farfurii adânci). Deasupra se toarnaă zeama de carne trecută printr-o strecurătoare deasă.
Când e aproape rece, se adaugă o căpățână sau două (după gust) de usturoi pisat. Se dă totul la rece (la fridiger, nu la congelator sau afară, în ger, ca să nu înghețe).
Piftia se servește tăiată în cuburi de mărime potrivită, cu murături, cu lămâie sau cu muștar.
Sus In jos
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
avatar

Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 28
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Vin 10 Dec - 10:56:37


Friptura de porc

Ingrediente: 750 gr. carne de porc pulpa sau muschi, 2-3 linguri unt, piper, 5-6 catei usturoi, sar

Preparare: Carnea se spala, se curata de eventuale pielite, apoi se taie felii potrivit de groase. Se ung feliile de carne cu piper, sare si usturoi, apoi se lasa sa stea cel putin o ora cu aceste ingrediente. Se pot pune ori sa se friga si se stropesc cu unt, ori se pot pune la cuptor cu unt si din cind in cind se stropeste cu untura ei din tava, pina ce va fi bine fripta si rumenita.
Sus In jos
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
avatar

Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 28
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Vin 10 Dec - 10:57:06


Platou de costite porc cu miere si vin

Ingrediente: costite de porc, miere, vin, usturoi, piper, ulei de masline

Preparare: Intr-un bol adanc se amesteca o lingura de miere, o lingura ulei de masline, sare, piper dulce, piper picant (optional) si se amesteca toate aceste ingrediente dupa care se ung bine cu mana costitele si se lasa 10 min. Se aseaza costitele in cratita, se pune usturoi, vin cam 100 ml, se presara putin patrunjel, se acopera si se dau la cuptor pt 25-30 min, pana devin putin crocante.
Sus In jos
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
avatar

Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 28
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Vin 10 Dec - 10:59:31

INGREDIENTE

-500 g carne porc(impanata cu grasime)
-1 kg ficat de porc
-6 bucati carnati afumati
-5-6 catei usturoi
-2 cepe
-5 oua
-putin ulei
-1 lingura faina
1 paharel coniac
-marar,patrunjel
-sare,piper



Ficatul se pune la fiert in apa cu sare.Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa.
Acest amestec se inabuse in putin ulei.Se lasa sa se racoreasca si se amesteca apoi cu marar, patrunjel(taiate marunt) din abundenta.Se poate folosi marar si patrunjel atat verde cat si uscate.Se mai adauga 4 oua,coniacul si se amesteca bine, bine……..
Pentru copt eu am folosit tavi din aluminiu dar se poate folosi orice alta forma.Le-am tapetat cu putin ulei,putina faina si apoi in fiecare am pus compozitie pana la jumatatea formei,deasupra ei cate doi carnaciori si am sfarsit cu restul de amestec de carne .Pentru aspect am batut un ou ,l-am amestecat cu o lingura de faina si am turnat peste compozitia din fiecare tava.
Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.Se lasa sa se raceasca , se scoate din forma , se taie felii potrivite si se serveste ca aperitiv.
Va doresc pofta buna!
Sus In jos
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
avatar

Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 28
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Vin 10 Dec - 11:00:33

Ingrediente:
1 rasol de porc
2 picioare de porc
zarzavat pentru supa
sare si piper boabe dupa gust
1 gogosar murat
usturoi

Mod de preparare:
Picioarele de porc se parlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de porc si urechile curatate bine se pun intr-un vas mare cu apa;
Se fierb la foc potrivit in vasul descoperit. La mijlocul timpului de fierbere se adauga zarzavatul de supa, curatat si spalat, taiat felii mari si o lingura de sare;
Cand carnea se desprinde de pe os, se scoate zarzavatul si se lasa deoparte. Carnea se curata de pe oase, se imparte in mod egal si se pune in farfurii;
Fiecare farfurie se garniseste cu felii de gogosar murat, apoi se acopera cu zeama in care a fiert carnea, amestecata cu mujdei de usturoi strecurat;
Farfuriile se umplu cu zeama si se lasa la rece pentru ca gelatina sa se prinda.
Se incearca puterea de coagulare inainte de adauga zeama de carne, luand o lingura de zeama si lasand-o la frigider. Daca zeama se coaguleaza repede, nu mai are nevoie de nici un adaos. In caz contrar se fierb cateva foi de gelatina alimentara, se lasa sa se raceasca si se adauga in zeama de carne. Racitura sta la rece de pe o zi pe alta.
Sus In jos
klaudya87
mamica jucausa
mamica jucausa
avatar

Numarul mesajelor : 22874
Varsta : 31
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 08/09/2010

MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Sam 11 Dec - 23:26:17

ce de bunatati ne tot inveti laura lol!

Am invatat la bunica sa fac de toate si carnati,toba,caltabos,piftie,lebar,sarmale care sunt preferatele mele...ciorba de burta pt revelionstiu o gramada ca eu am invatat-o si pe mama sa faca toba si caltabos ca nu stia...noua ne facea bunik mereu de sarbatori si le lu-am gata facute dar a venit si vremea sa facem noi ca daca numai este. ufff
Sus In jos
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
avatar

Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 28
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Dum 12 Dec - 1:09:44

Si pe noi ne mai ajuta mama si bunica ...dar mai ales unchiul! lol!
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   

Sus In jos
 
Mancaruri traditionale de Craciun!
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
mamici&prichindei :: Sarbatori, Evenimente, Traditii si Obiceiuri :: Sarbatori :: Sarbatorile lunii Decembrie :: Sarbatorile de iarna!-
Mergi direct la: