mamici&prichindei
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

mamici&prichindei


 
AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Mancaruri traditionale de Craciun!

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
Lulu_kim


Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 34
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

Mancaruri traditionale de Craciun! Empty
MesajSubiect: Mancaruri traditionale de Craciun!   Mancaruri traditionale de Craciun! Icon_minitimeVin 10 Dec - 10:53:08

De abia asteptam Craciunul,nu?
Eeee si mai asteptam si alteceva..nu??
Asteptam bucatele traditionale de Craciun!!!Hai sa ne impartasim toate retele de Craciun! Mancaruri traditionale de Craciun! 311766
VA ASTEPT!!
Sus In jos
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
Lulu_kim


Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 34
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

Mancaruri traditionale de Craciun! Empty
MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Mancaruri traditionale de Craciun! Icon_minitimeVin 10 Dec - 10:55:29


Cârnaţi de porc

Cantităţi: 1 kg de carne de porc, 150 g slănină, 1 căpăţână de usturoi, 30 g sare, 1/2 linguriţă piper, 1 vârf de cuţit mirodenii pentru cârnaţi, intestine de porc.
Se trec de două-trei ori prin maşina de tocat carne grasă de la gâtul porcului, pulpă şi muşchi în părţi egale. Se adaugă bucăţile mici de slănină tocată, usturoi pisat, sare, piper, mirodenii. Se frământă totul bine, adăugând şi puţină zeamă de carne.
Se ataşează la maşina de tocat tubul special pentru umplut cârnaţi. Intestinele, bine curăţate şi spălate, se umplu cu compoziţia încet şi nu prea îndesat, ca să nu se spargă.
Cârnaţii se servesc proaspeţi, prăjiţi în untură, dar se pot de asemenea zvânta şi afuma.
Sus In jos
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
Lulu_kim


Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 34
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

Mancaruri traditionale de Craciun! Empty
MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Mancaruri traditionale de Craciun! Icon_minitimeVin 10 Dec - 10:56:00


Piftie de porc (răcitură)

Cantităţi: 4 picioare porc, 1 rasol, 2 urechi porc, 200 g şorici, 6 l apă; 2 cepe, 1 morcov(mic), 1 păstârnac, 1 rădăcină pătrunjel, 3 căpăţâni usturoi, 1 ardei, 5-6 boabe piper, sare
Picioarele, urechile şi şoricul se opăresc, se pârlesc, se rad cu cuţitul şi se spală în mai multe ape călduţe până rămân perfect curate. Se pun la fiert, împreună cu rasolul, în apă rece sau sare. Când apa dă în clocot, se strânge cu atenţie spuma care se ridică deasupra. Se adaugă zarzavaturile întregi, boabele de piper şi o căpăţână de usturoi întreagă, cu mustăţile tăiate şi bine spălată. Se fierbe la foc foarte domol, fără să se mai adauge apă până când carnea se desprinde de pe oase. Daca focul e iute, piftia îşi pierde transparenţa.
Când carnea se desprinde de pe oase, înseamnă că piftia a căpătat consistenţa necesară pentru a se coagula. Pentru mai multă siguranţă, se pun totuşi câteva picături de lichid pe o farfurioară care se dă la rece. Dacă zeama se întăreşte, înseamnă că se poate opri focul; dacă nu, se continuă fierberea, tot la foc foarte încet, până când picăturile de lichid se coagulează la rece.
Când este gata, se dă la rece până a doua zi, când se degresează luând de deasupra, cu lingura, stratul de grăsime indigest şi neaspectuos. Se încălzeşte până ce se lichefiază, se scot bucăţile de carne, se dezosează şi se aşează pe fundul unor vase adânci (tăvi smălţuite, castroane de sticlă sau de ceramică, farfurii adânci). Deasupra se toarnaă zeama de carne trecută printr-o strecurătoare deasă.
Când e aproape rece, se adaugă o căpăţână sau două (după gust) de usturoi pisat. Se dă totul la rece (la fridiger, nu la congelator sau afară, în ger, ca să nu îngheţe).
Piftia se serveşte tăiată în cuburi de mărime potrivită, cu murături, cu lămâie sau cu muştar.
Sus In jos
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
Lulu_kim


Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 34
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

Mancaruri traditionale de Craciun! Empty
MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Mancaruri traditionale de Craciun! Icon_minitimeVin 10 Dec - 10:56:37


Friptura de porc

Ingrediente: 750 gr. carne de porc pulpa sau muschi, 2-3 linguri unt, piper, 5-6 catei usturoi, sar

Preparare: Carnea se spala, se curata de eventuale pielite, apoi se taie felii potrivit de groase. Se ung feliile de carne cu piper, sare si usturoi, apoi se lasa sa stea cel putin o ora cu aceste ingrediente. Se pot pune ori sa se friga si se stropesc cu unt, ori se pot pune la cuptor cu unt si din cind in cind se stropeste cu untura ei din tava, pina ce va fi bine fripta si rumenita.
Sus In jos
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
Lulu_kim


Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 34
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

Mancaruri traditionale de Craciun! Empty
MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Mancaruri traditionale de Craciun! Icon_minitimeVin 10 Dec - 10:57:06


Platou de costite porc cu miere si vin

Ingrediente: costite de porc, miere, vin, usturoi, piper, ulei de masline

Preparare: Intr-un bol adanc se amesteca o lingura de miere, o lingura ulei de masline, sare, piper dulce, piper picant (optional) si se amesteca toate aceste ingrediente dupa care se ung bine cu mana costitele si se lasa 10 min. Se aseaza costitele in cratita, se pune usturoi, vin cam 100 ml, se presara putin patrunjel, se acopera si se dau la cuptor pt 25-30 min, pana devin putin crocante.
Sus In jos
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
Lulu_kim


Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 34
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

Mancaruri traditionale de Craciun! Empty
MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Mancaruri traditionale de Craciun! Icon_minitimeVin 10 Dec - 10:59:31

INGREDIENTE

-500 g carne porc(impanata cu grasime)
-1 kg ficat de porc
-6 bucati carnati afumati
-5-6 catei usturoi
-2 cepe
-5 oua
-putin ulei
-1 lingura faina
1 paharel coniac
-marar,patrunjel
-sare,piper



Ficatul se pune la fiert in apa cu sare.Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa.
Acest amestec se inabuse in putin ulei.Se lasa sa se racoreasca si se amesteca apoi cu marar, patrunjel(taiate marunt) din abundenta.Se poate folosi marar si patrunjel atat verde cat si uscate.Se mai adauga 4 oua,coniacul si se amesteca bine, bine……..
Pentru copt eu am folosit tavi din aluminiu dar se poate folosi orice alta forma.Le-am tapetat cu putin ulei,putina faina si apoi in fiecare am pus compozitie pana la jumatatea formei,deasupra ei cate doi carnaciori si am sfarsit cu restul de amestec de carne .Pentru aspect am batut un ou ,l-am amestecat cu o lingura de faina si am turnat peste compozitia din fiecare tava.
Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.Se lasa sa se raceasca , se scoate din forma , se taie felii potrivite si se serveste ca aperitiv.
Va doresc pofta buna!
Sus In jos
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
Lulu_kim


Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 34
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

Mancaruri traditionale de Craciun! Empty
MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Mancaruri traditionale de Craciun! Icon_minitimeVin 10 Dec - 11:00:33

Ingrediente:
1 rasol de porc
2 picioare de porc
zarzavat pentru supa
sare si piper boabe dupa gust
1 gogosar murat
usturoi

Mod de preparare:
Picioarele de porc se parlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de porc si urechile curatate bine se pun intr-un vas mare cu apa;
Se fierb la foc potrivit in vasul descoperit. La mijlocul timpului de fierbere se adauga zarzavatul de supa, curatat si spalat, taiat felii mari si o lingura de sare;
Cand carnea se desprinde de pe os, se scoate zarzavatul si se lasa deoparte. Carnea se curata de pe oase, se imparte in mod egal si se pune in farfurii;
Fiecare farfurie se garniseste cu felii de gogosar murat, apoi se acopera cu zeama in care a fiert carnea, amestecata cu mujdei de usturoi strecurat;
Farfuriile se umplu cu zeama si se lasa la rece pentru ca gelatina sa se prinda.
Se incearca puterea de coagulare inainte de adauga zeama de carne, luand o lingura de zeama si lasand-o la frigider. Daca zeama se coaguleaza repede, nu mai are nevoie de nici un adaos. In caz contrar se fierb cateva foi de gelatina alimentara, se lasa sa se raceasca si se adauga in zeama de carne. Racitura sta la rece de pe o zi pe alta.
Sus In jos
klaudya87
mamica jucausa
mamica jucausa
klaudya87


Numarul mesajelor : 22874
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 08/09/2010

Mancaruri traditionale de Craciun! Empty
MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Mancaruri traditionale de Craciun! Icon_minitimeSam 11 Dec - 23:26:17

ce de bunatati ne tot inveti laura lol!

Am invatat la bunica sa fac de toate si carnati,toba,caltabos,piftie,lebar,sarmale care sunt preferatele mele...ciorba de burta pt revelionstiu o gramada ca eu am invatat-o si pe mama sa faca toba si caltabos ca nu stia...noua ne facea bunik mereu de sarbatori si le lu-am gata facute Mancaruri traditionale de Craciun! 804181 dar a venit si vremea sa facem noi ca daca numai este. ufff
Sus In jos
Lulu_kim
prichindelul jucaus
prichindelul jucaus
Lulu_kim


Numarul mesajelor : 1222
Varsta : 34
Localizare : Romania
Data de inscriere : 19/11/2010

Mancaruri traditionale de Craciun! Empty
MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Mancaruri traditionale de Craciun! Icon_minitimeDum 12 Dec - 1:09:44

Si pe noi ne mai ajuta mama si bunica ...dar mai ales unchiul! lol!
Sus In jos
Continut sponsorizat





Mancaruri traditionale de Craciun! Empty
MesajSubiect: Re: Mancaruri traditionale de Craciun!   Mancaruri traditionale de Craciun! Icon_minitime

Sus In jos
 
Mancaruri traditionale de Craciun!
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Colaj de Craciun !
» Bradutul de Craciun!
» Traditii de Craciun
» Copilul tau il asteapta pe Mos Craciun?
» Gaseste cadourile de la Mos Craciun!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
mamici&prichindei :: Sarbatori, Evenimente, Traditii si Obiceiuri :: Sarbatori :: Sarbatorile lunii Decembrie :: Sarbatorile de iarna!-
Mergi direct la: